Perearst ja riigikokku kuuluv Eero Merilind kirjutas Meditsiiniuudistele arvamusloo Eesti tervishoiusüsteemi kitsaskohtadest ja sellest, et riigi tervishoiusüsteemi peab vaatama kui tervikut, mitte iga üksus oma mätta otsast.

Eesti tervishoiusüsteem on nagu Tallinna lennuvälja kõrval olev Pilpaküla. Ridamisi putkasid, mis erinevad oma välimuselt, sisemuselt ning suuruselt.

Aegade jooksul on ehitatud kättesaadavast materjalist naljakaid hooneid, ise korraldatud oma tööd ja puhkust ning seda arvestamata naabrite ning ümbruskonna soovidega. Keegi pole küsinud, mitu maja (haiglat) on vaja 1,3 miljonile inimesele, kuidas oleks inimesele parem ning kus ja missugust teenust osutada. Kogu tervishoiusüsteem on tekkinud omasoodu ning on sageli oma elaniku (juhi) nägu ning seda saab muuta ainult buldooseriga.

Loe pikemalt Meditsiiniuudiste veebist SIIN.