Kirjutasin ajalehele Maaleht isiklikust tervise jälgimise plaanist. Eesti eesmärk võiks olla saada viie kõige tervema rahva sekka,

Tervise jälgimine peab algama juba sünnist, jätkudes perearsti, kooliõe ja tervisekeskuse toel. Samuti on välja töötatud 40-65-aastaste täiskasvanute tervise jälgimise ja haiguste ennetamise juhend, et aidata inimestel koostada isiklik terviseplaan.

Diagnoosist edasi toimub ravi juhtimine vastavalt haigusele individuaalse raviplaani ja selgitustega ning inimene ise vastutab oma tervise eest. Riik loob ja arstid annavad selleks võimaluse.

“Maailm muutub järjest digitaliseeritumaks ja mobiilsemaks – lauatelefonid asenduvad mobiiltelefonidega, paberfotode asemel on digipildid, lennuki pardakaardid on digitaalsed. Isegi autoga sõites ei pea juhiluba kaasas olema (Eestis), piisab ID-kaardist. Samamoodi on vaja digitaliseerida iga inimese isiklik terviseplaan ning haiguse korral haiguse jälgimise plaan.

Üks minu tuttav ostis hiljuti endale …”

Pikemalt saad lugeda Maalehest SIIN.