Kehakaalu vähendamiseks on palju võimalusi ja kõige tõhusam meetod sõltub erinevatest teguritest, nagu vanus, tervislik seisund, elustiil ja isiklikud eelistused. Siin on siiski mõned üldised nõuanded, mis võivad aidata kaalulangetamisel.

Mida kaalu langetamisel järgida?

  1. Looge kalorivaegus. Kaalu kaotamiseks peate põletama rohkem kaloreid, kui te tarbite. Kalorite puudujäägi saate luua, vähendades oma kalorite tarbimist tervisliku ja tasakaalustatud toitumise abil ning suurendades kehalist aktiivsust.
  2. Suurendage füüsilist aktiivsust. Regulaarne kehaline koormus aitab teil põletada kaloreid ja kaotada kaalu. Püüdke teha nädalas vähemalt 150 minutit mõõduka intensiivsusega aeroobset treeningut: näiteks kõndimist, jalgrattasõitu või ujumist.
  3. Toituge tasakaalustatult. Tasakaalustatud toitumine, mis sisaldab rohkelt puuvilju, köögivilju, täisteravilja ja lahja valguallikaid, aitab teil tunda end täis ja rahulolevana, vähendades samal ajal kaloraaži.
  4. Vähendage portsjonite suurust. Pöörake tähelepanu portsjonite suurusele ning püüdke süüa päeva jooksul väiksemaid ja sagedasemaid toidukordi, et vältida liigset söömist.
  5. Jooge palju vett. Vee joomine võib aidata täiskõhutunde tekkimisel ja aitab nii vältida liigset söömist. Püüdke juua vähemalt 8 tassi vett päevas.
  6. Piirake töödeldud toiduaineid menüüs. Töödeldud toidud võivad sisaldada palju kaloreid, ebatervislikke rasvu ja lisatud suhkruid. Püüdke piirata töödeldud toiduainete tarbimist ja keskenduda tervetele, töötlemata toiduainetele.
  7. Magage piisavalt. Unepuudus võib häirida hormoone, mis reguleerivad söögiisu ja suurendavad isu ebatervislike toitude järele. Püüdke magada öösel vähemalt 7-8 tundi järjest.

Oluline on märkida, et kaalulangusele tuleks läheneda tervislikult ja jätkusuutlikult ning tulemuste nägemine võib võtta aega. Konsulteerige tervishoiuteenuse osutaja või registreeritud dietoloogiga, et saada personaalset nõu kaalulangetamise kohta.

Samal teemal: “Ozempic ja kaalulangetus”