Rääkisin ajalehele Pealinn, kuidas tervise infosüsteem perearstidele kaikaid kodaraisse loobib. 

„Täna on tervise infosüsteemis väga palju osapooli, kes vastutavad erinevate asjade eest – TEHIK, pildipank, arendajad jne. Vahel meenutab see kõik valmi luigest, vähist ja haugist, kes kõik oma tükikest enda poole sikutavad. Seepärast puudub meil tervise infosüsteem, millega adekvaatselt ja efektiivselt töötada,“ rääkis Meditiimi perearstikeskuse perearst Eero Merilind eile toimunud katkestusest arstide töös.

Eile pidid inimesed paljudes perearstikeskustes pikaks veninud järjekordadesse ootama jääma, sest arstide töö oli seoses Tervise Heaolu ja Infosüsteemide Keskuse TEHIKu katkestuste tõttu häiritud. Tallinnas asuva Meditiimi perearstikeskuse perearsti Eero Merilinnu sõnul pidid paljud inimesed, kes vastuvõtul käisid, uue aja broneerima.

„Asi ei puudutanud ainult perearste, vaid ka eriarste ja õdesid,“ rääkis Merilind. „Inimesed olid rahulolematud, järjekorrad kasvasid. Paljud ei saanud aru, mis toimub, sest arst oli ju olemas, arvuti samuti, aga töö ikkagi seisis. Kõige selle tõttu pidime veel õhtul …

Täismahus saad artiklit lugeda Pealinnast SIIN.