Artikkel ilmus portaalis ohtuleht.ee 22.05.2024

„Load pärast 70. eluaastat ära võtta ja kõik!“ – eakate juhtide põhjustatud liiklusõnnetused on äratanud ka väga äärmuslikke mõtteid, kuidas ohtlikke juhte liiklusest eemal hoida. Tasakaalukamad arvajad leiavad, et eakad vajaksid sagedasemaid ja põhjalikumaid tervisekontrolle. Sellega nõustub ka perearst ja riigikogu liige Eero Merilind, kelle arvates võiks tervisetõendi välja anda hoopis liiklusmeditsiini komisjon, mitte perearst.

„See on ühiskondlikult oluline teema ja vaja on diskussiooni,“ leiab Merilind, kes saatis oma ettepanekud ka sotsiaalministeeriumile arvamuse kujundamiseks. „Ilmselt ei tule seadusemuudatust, kuid sotsiaalministri määruse tasemel on võimalik reguleerida tervisekontrolle: rakendada tõsisemaid kontrolle neile, kellele on seda vaja.“

Artiklit saab edasi lugeda Õhtulehes