Kirjutasin – kuidas saada arste maale saada ja probleemidest ja lahendustest.

ARVAMUS
Postimees, 11. oktoober 2023

Arstide puudus on aastatega süvenenud ning võib juhtuda, et tulevikus ei olegi võimalik maapiirkondades arstiabi saada, kirjutab perearst ja riigikogu liige Eero Merilind (RE).

Mõned päevad tagasi leidsin internetist hea perearstist kolleegi kuulutuse: «Otsin endale oma elutöö edasiviijat, pakun riigikogu liikme palka, ametiautot, eluaset (maja) – ole ainult hea ja tule maale tööle.» Arstide puudus on aastatega süvenenud ning võib juhtuda, et tulevikus ei olegi võimalik maapiirkondades arstiabi saada.

Eesti Perearstide Seltsi aastakonverentsil tõi dr Le Vallikivi välja olulised teemad, millele otsitakse vastuseid – kas suudame Eestis jätkata olukorraga, kus igal Eesti inimesel on oma isiklik perearst, või liigume tagasi aega, kus iga kord tervisemurega arsti juurde minnes on seal uus arst ning tuleb kogu oma haiguslugu otsast peale alustada …

Pikemalt saad lugeda Postimehest SIIN.