Esimesed päevad Riigikogus olid nii kiired, et mul pole olnud mahti kirjutada ega muljeid jagada. Ega ole nüüdki, sestap panen siia üles mõned pildid, mis Toompeal olnud esimesi päevi iseloomustavad.

Mis piltidele ei mahtunud on see, et olen Riigikogu uue sotsiaalkomisjoni liige koos Kalle Grünthali, Andre Hanimägi, Karmen Jolleri, Tanel Kiige, Helmen Küti, Irja Lutsari ja Kristina Šmigun-Vähiga (kellest sai ka minu pinginaaber Riigikogu saalis. Komisjoni esimees on Õnne Pillak, aseesimees Riina Solman.

Moodustasin ka „Tervishoiu korralduse ja rahastamise toetusrühma“, kuhu kuuluvad Tanel Kiik, Irja Lutsar, Jaak Aab, Priit Sibul, Martin Helme, Margit Sutrop, Vilja Toomast, Karmen Joller, Aivar Sõerd ja  Annely Akkermann. Mina ise olen selle toetusrühma esimees ning aseesimeheks on Õnne Pillak. Olen ka „Tervise edendamise toetusrühma“ liige (esimees Kristina Šmigun-Vähi).

Mis asi on parlamendi toetusrühm?

Kindlasti küsite, et mis asi see toetusrühm on ja mida see teeb? Nende toetusrühmade kaudu saavad parlamendi üksikliikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale, toetada või kaitsta kitsama eluvaldkonna huve. Parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas.

Jätkan ka perearsti tööd

Eks nendesse päevadesse jagus muudki, sh ka perearstitöö ja patsientide vastuvõtud. Istungitest vabadel päevadel teengi oma arstitööd. Mul on ju head abilised – minu abikaasa Kristel Merilind ja poeg Jürgen Merilind ning üks ka üks tore abiarst.

Nii palju siis minu esimestest päevadest riigikogulasena.

  • Tugev kolmik: dr Merilind, dr Joller, prof Lutsar - esimene päev Riigikogus, 10. aprill 2023
  • Riigikogu esimene päev, 10. aprill 2023
  • Dr Merilind - esimene päev Riigikogus, 10. aprill 2023
  • Riigikogu esimene istung, 10. aprill 2023. Foto: Riigikogu
  • Riigikogu esimene istung, 10. aprill 2023. Foto: Riigikogu
  • Riigikogu esimene istung, 10. aprill 2023, vande andmine. Foto: Riigikogu
  • Riigikogu, esimesed päevad. Foto: Riigikogu
  • Riigikogu, esimesed päevad. Foto: Riigikogu
  • Riigikogu Reformierakonna fraktsioon. Foto: Reformierakond Riigikogu
  • Uue Riigikogu uus sotsiaalkomisjon. Foto: erakogu