Meie Nõmme Tervisekeskuse õue valvab nüüd üks vahva kivilammaste pere. Kokkuleppel Saaremaa Lambakogu juhataja Mart Maastikuga rõõmustavad üks õnnelik lambapere kõiki nõmmekaid ning meie suuri ja väikeseid patsiente.

Saaremaa lambakogu

Saaremaa lambakogu. Foto: Lambakogu, Mardi turismitalu

Miks ma Saarelambad pealinna tuua lasin? Lugu on lihtne. Kui mul lapsed, neid on kolm, haiged olid, siis tahtsid nad ikka midagi haiguse ajal telekast vaadata. Ja me vaatasime koos lammas Shauni multikaid. Need olid toredad ja naljakad. Valu ja haigus ununesid, naersime südamest.

Sellest ajast peale olen ka ise suur lammas Shauni fänn ning olen lastega koos praktiliselt kõik lammas Shauni filmid ära vaadanud.

Kui ma nägin neid lambaid, kes meenutavad vägagi Shauni, Saaremaa lambakogus, siis tekkis kohe ka mõte, et üks tore lambapere võiks elada ka Nõmmel ja rõõmustada kõiki nõmmekaid ning meie tervisekeskuse igas eas patsiente.

Kivilambad portreteerivad Riigikogu päevapoliitikat

Need kivilambad on nii kuulsad, et hiljaaegu tegi Postimees nendega ka pika ja vahva loo „Kivilambad peegeldavad Saaremaa taganurgas päevapoliitikat“.

Lugu jätkub pildi all …

Kivilammaste peremees Mart Maastik jälgis koos Nõmme Tervisekeskuse juhi Eero Merilinnuga, et tema kivilambapere head elamistingimused saaksid. Foto: erakogu

Kivilammaste peremees Mart Maastik jälgis koos Nõmme Tervisekeskuse juhi Eero Merilinnuga, et tema kivilambapere head elamistingimused saaksid. Foto: erakogu

Kivilammaste peremees on Saaremaal Karala külas tegutsev ning poliitikas kanda kinnitav Mart Maastik. Mardi talu maadele on püsti pandud teemapark, mille kandev osa on Riigikogu prototüübiks olev Lambakogu, kirjutas Postimees.

Lehe ja Mardi kinnitusel on Lambakogus on kogu aeg valimised. „Põhjus on see, et lammaste eluiga on lühike, nad võivad huntide ohvriks sattuda ja neid võidakse juba noores eas ekspordiks töödelda. „Poliitilised laibad grillitakse ära ja müüakse välismaale,” rääkis Mart ajalehele.

Lambakogu tegemistest saab pikemalt lugeda Postimehest SIIN.

Lambakogu (mille prototüübiks on Riigikogu) üks perekond elutseb nüüd Nõmme Tervisekeskuse rohumaal. Foto: erakogu

Lambakogu (mille prototüübiks on Riigikogu) üks perekond elutseb nüüd Nõmme Tervisekeskuse rohumaal. Foto: erakogu