Õhtuleht küsis, mina vastasin. Meestest ja nende tervisekäitumisest. 

„Need, kes saavad infarkti või muu diagnoosi, muudavad väga korralikult elustiili.“

„Mehe tervis on ikka kehvake,“ ütleb perearst Eero Merilind. Eesti mehi niidavad liiga vara südamehaigused, pooled keskealistest meestest on ülekaalulised. Lisandunud on kopsu- ja maksahaigusi ning diabeeti, vaimse tervise muredest rääkimata. Tihtipeale ei jõua mees õigel ajal arsti juurde. „Kas ma olen siis mingi nõrguke, et ei saa ise hakkama!“

Mees tahab arsti juurde pääseda hästi lihtsalt, pingutuseta. Nii kui ta kohtab takistusi, annab kohe alla. Seda on näinud sageli ka Merilind. „Mees ütleb, et korra elus tahtsin arsti juurde tulla, aga ei saanud. Helistasin ja ei saanud kätte, ma siis ei tulegi.” Kui vaadatakse järgi, kui kaua laskis mees telefonil kutsuda, siis selgub, et 15 sekundit…

Eks meie meestena oleme harjunud rohkem autoteenindusega.

„Eks meie meestena oleme harjunud rohkem autoteenindusega,“ toob Merilind paralleeli. Mees on harjunud, et saab teeninduse alati kohe kätte. Annab auto ära, tund aega jalutab ja siis saab teada, mis on sõidukil viga.

Pikemalt saad lugeda 12. novembri  Õhtulehest SIIN.